Radio Helsinki on jonkinlainen instituutio, jota pyritään pitämään väkisin hengissä. Viime kesänä Maria Veitola nosti kytkintä ja jätti radion taakseen, vain palatakseen muutaman kuukauden kuluttua takaisin. Ja nyt on näköjään tullut hypetyksen aika. Tämän päivän Helsingin Sanomissa Radio Helsingin toimitusjohtaja laskettelee niin poikkeuksellisen sekavaa jargonia, että ei tarvitse olla kummoinenkaan ennustaja ymmärtääkseen, että Maria Veitola nostaa taas pian kytkintä. Toimitusjohtaja Tanja Douglass toteaa mm. seuraavasti:

-”Haemme synergiaa klubin kanssa”

-”Myyntiin on panostettu. Olemme hankkineet teknisiä ratkaisuja, jotka tuovat tekemistä tälle vuosituhannelle.”

-”Kohderyhmä on sama, mutta vähän laajempi”

-”Emme tee Radio Helsingin linjauksiin mitään dramaattisia muutoksia, mutta uskomme, että pääkaupunkiseudulla on porukkaa, jotka eivät kanavaa vielä kuuntele ja profiiliin mahtuisivat.”

-”Maksumallia ollaan uudistamassa. Nyt se tehdään niin, että se ei ole avustusrahaa radiolle vaan kuulija saa aidosti valita sisältöjä, joita hän maksua vastaan saa.”

En ole radioliiketoiminnan asiantuntija, mutta ei vakuuttavalta vaikuta. Piskuinen Radio Helsinki vaikuttaa esimerkiksi olevan lanseeraamassa maksumallia, jollaista ei vaikuttaisi olevan käytössä millään vakaammalla pohjalla olevalla radiokanavallakaan. Niin että kuluttaja maksaisi sisällöstä? Mistä sisällöstä? Ei ainakaan musiikista. Jokaisella meistä on Apple Music tai Spotify, josta tulee sitä musiikkia mitä haluamme kuunnella. Jäljelle jäisi siis jonkinlainen radiosisältö, josta kuluttaja olisi valmis maksamaan. Olisinko itse valmis maksamaan vaikkapa aamujuontajien kuluneiden pilapuheluiden kuuntelemisesta? En olisi. Hullut ideat ovat parhaita, kuuluu kulunut klisee. Radio Helsingin ideat ovat ainakin hulluja, sitä ei käy kiistäminen. Väistämättä mielessä herää kysymys, että millainen kokoonpano siellä istuu uuden omistajan hallituksessa, joka on valinnut moisia ideoita syytävän toimarin. Nopea tarkistus osoittaakin, että Radio Helsingin omistajayhtiön hallituksessa istuu mm. yksi jazzmuusikko ja saksofonisti, yksi viulisti, sekä yksi "coach", joka väittää saavansa ajatukset heräämään ja lentoon.

Maria Veitola, valmistaudu tyhjentämään työpöytäsi.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK